0591-317000
Bezig met laden...

Voor het reizen in coronatijd heb je meer documenten en papieren nodig dan je gewend bent. Lees hieronder wat je precies nodig hebt!

Je kunt op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken per bestemming zien wat je nodig hebt voor de heen- en terugreis.

Gezondheidsverklaring
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verplicht vakantiegangers vanaf 13 jaar die van en naar het buitenland reizen een gezondheidsverklaring in te vullen. Als reiziger (ook kinderen!) dien je deze de hele reis bij je te hebben, ongeacht of je per vliegtuig of auto reist.
 
Vertrek vanaf een duitse luchthaven 
Bij het reizen vanaf een duitse luchthaven dien je met een aantal dingen rekening te houden: 
  • Omdat je via Duitsland reist, zijn voor jouw reis van Nederland naar de luchthaven de corona maatregelen van Duitsland van kracht. Kijk dus goed of er bijv. een PCR-verplichting is en wat er geldt voor mondkapjes.
  • Als je vanaf jouw vakantiebestemming naar een Duitse luchthaven vliegt, raden we je aan om altijd een PCR-test te doen. Als je aankomt per vlucht, wordt dit niet per definitie als doorreis-uitzondering gezien.

  • Ook dien je je terugreis aan te melden via www.einreiseanmeldung.de. Zonder deze aanmelding en PCR-test kun je geweigerd worden op de vlucht

Categorie: