0591-317000
Bezig met laden...

Algemeen

Tijdens het boekingsproces krijg je de reisorganisatie te zien die de reis uitvoert en wat de voorwaarden van de organisatie zijn.

Categorie: 

Wij begrijpen dat er enige verwarring kan ontstaan over Reisbureau Lanting en Lanting Reizen. Wij zullen u hieronder uitleggen hoe het precies zit. 

Reisbureau Lanting en Lanting Reizen hebben dezelfde eigenaar. Echter zijn deze twee bedrijven wel los en opzichzelfstaand. 

Reisbureau Lanting is gevestigd in Klazienaveen en sinds kort zijn wij dus ook online te vinden. Zoals de naam al zegt zijn wij een reisbureau en organiseren bijvoorbeeld vlieg- auto- bus- en bootreizen. Wij bieden u zowel reizen aan met enkel een accomodatie, als complete pakketreizen. 

Lanting Reizen is gevestigd in Hoogeveen en is het touringcarbedrijf. Lanting Reizen organiseert de busreizen. Dit kan gaan om een dagtocht, meerdaagsetocht, touringcarverhuur, schoolreisjes, evenementen en beurzen. 

Categorie: 

Wanneer je ter plaatse- of de avond voor vertrek problemen hebt, snappen we dat je ook graag buiten kantoortijden iemand wil spreken. U kunt ons daarom ook buiten de openingstijden bereiken op 0591-317000. U zult dan doorverbonden met de spoeddienst.

Categorie: 

Boeking

Zelf een vakantie annuleren kost nagenoeg altijd geld. Wij bieden in samenwerking met veel reisorganisaties het flexpakket aan.

Het flexpakket is bij te boeken vanaf €60,-. Hierbij geven wij een geld-terug-garantie en kan je je reis gratis wijzigen tot 3 weken voor vertrek. Bel hiervoor naar het reisbureau op 0591-317000

 

Categorie: 

Corona

Ga je op vakantie? Dan is het belangrijk bij je reisverzekering na te vragen waarvoor je wel en niet gedekt bent.

Het kan zijn dat je je bij moet verzekeren en/of niet gedekt bent als je afreist naar een bestemming met code oranje. Let hierbij op dat bij code geel corona gerelateerde schades niet altijd gedenkt zijn. Elke basis-zorgverzekering delt de ziekte kosten ter waarde van de kostprijs van een gelijkwaardige bheandeling in Nederland. Afhankelijk van je verzekering kan het zo zijn dat alles vergoed wordt. Neem hierover contact op met je verzekeringsmaatschappij. 

Categorie: 

Voor het reizen in coronatijd heb je meer documenten en papieren nodig dan je gewend bent. Lees hieronder wat je precies nodig hebt!

Je kunt op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken per bestemming zien wat je nodig hebt voor de heen- en terugreis.

Gezondheidsverklaring
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verplicht vakantiegangers vanaf 13 jaar die van en naar het buitenland reizen een gezondheidsverklaring in te vullen. Als reiziger (ook kinderen!) dien je deze de hele reis bij je te hebben, ongeacht of je per vliegtuig of auto reist.
 
Vertrek vanaf een duitse luchthaven 
Bij het reizen vanaf een duitse luchthaven dien je met een aantal dingen rekening te houden: 
  • Omdat je via Duitsland reist, zijn voor jouw reis van Nederland naar de luchthaven de corona maatregelen van Duitsland van kracht. Kijk dus goed of er bijv. een PCR-verplichting is en wat er geldt voor mondkapjes.
  • Als je vanaf jouw vakantiebestemming naar een Duitse luchthaven vliegt, raden we je aan om altijd een PCR-test te doen. Als je aankomt per vlucht, wordt dit niet per definitie als doorreis-uitzondering gezien.

  • Ook dien je je terugreis aan te melden via www.einreiseanmeldung.de. Zonder deze aanmelding en PCR-test kun je geweigerd worden op de vlucht

Categorie: 

Afhankelijk van de bestemming waar je heen gaat, kan het zijn dat je vooraf moet aantonen dat je niet besmet bent door het tonen van een PCR-test.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken check je of je voor jouw vakantiebestemming een negatieve PCR-test moet afleggen. 

De PCR-test die je voorafgaand aan de reis moet doen, kan niet bij de GGD. Deze teststraten zijn puur bedoeld voor mensen met COVID-19-achtige klachten en/of broncontacten en niet voor vakantiegangers. Nog belangrijker; de GGD levert ook niet de schriftelijke documenten die je nodig hebt om af te reizen. Je kunt hiervoor dus niet aankloppen bij de overheid, maar enkel bij commerciële partijen zoals vaccinatiesopreis.nl of spoedtest.nl 

Categorie: 

Prijzen & kosten

Wij berekenen reserveringskosten van €29,50 per boeking.

Wij berekenen reserveringskosten omdat wij na uw boeking online, een aantal zaken voor u moeten regelen. Hier komen een x-aantal uren aan te pas waarop deze reserveringskosten worden gebaseerd.

Categorie: 

Alleenstaanden betalen vaak per persoon meer voor een vakantie. Dit komt vooral doordat de hotelkamerprijzen gebaseerd zijn op twee personen. Maak je hier dus alleen gebruik van, is de reis dubbel zo duur dan als je met zijn tweeën zou gaan. 

We begrijpen dat het voor alleenstaande reizigers vervelend is dat hun reissom hoger is in vergelijking met dat van twee personen. Helaas hebben we hier geen invloed op. U zou altijd even naar ons reisbureau kunnen bellen om advies te vergkrijgen over hotels als alleenstaande. Wij hebben hier ervaring mee en kunnen voor u het beste hotel aanraden. 

Categorie: 

Toeristenbelasting is een lokale belasting. De regering van een land kan beslissen om deze belasting in te voeren en de opbrengst hiervan te investeren in lokaal toerisme. En het is niet eens altijd op landniveau; dit kan ook op streek- of plaatsniveau bepaald worden.

In de meeste gevallen is toeristenbelasting niet bij de reissom inbegrepen. Het is namelijk een belasting die hotels afdragen aan de regering. In sommige gevallen nemen de reisorganisaties dit al in de kamerprijs mee, maar hier kunt u het beste niet van uit gaan. Zo komt u op de plaats van bestemming niet voor ongewenste verrassingen te staan. 

Hoe hoog is de toeristenbelasting?

Hierop kunnen we u helaas geen antwoord geven. Overheden kunnen de hoogte van deze belasting zelf bepalen. Meestal gaat dit om een persoonsprijs per nacht. 

Categorie: